Brigitte Haastje Repje Styling

Brigitte Engels

Begin jaren 80, in de tijd van de punk en new-wave, waarin ik zelf ook wilde lijken op Siouxie van de Banshees, raakte ik gefascineerd door de magie van mode. Via de clips op MTV en magazine Avenue werd ik geïnspireerd om zelf ook onderscheidende creaties te ontwerpen en ging de mode opleiding van Bob Molenaar volgen. Als jonge vrouw van 26 jaar voelde ik me al aangetrokken door de originele en eigenzinnige stijl van Haastje Repje en was supertrots om daar te mogen werken.

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat, toen zich de kans voordeed, ik zowaar de eigenaar werd. In de 30 jaren bij Haastje Repje, waarvan 16 jaar als eigenaar heb ik mijn passie voor kleding en trends verder kunnen ontwikkelen. Met veel plezier stelde ik elk seizoen de collecties samen, waarbij ik mij liet leiden door mijn veelzijdige en expressieve  smaak maar bovenal de diversiteit en wensen van mijn klanten voor ogen hield. Daarnaast kon ik mij wekelijks heerlijk uitleven op het aankleden en stylen van onze etalagepoppen, die een afspiegeling waren van mijn persoonlijke visie en gevoel voor mode.

Haastje Repje Styling Brigitte
Haastje Repje Styling Brigitte

Selma Akcicek

Al heel vroeg ontdekte ik mijn passie en talent voor Styling, van jongs af aan had ik al een sterke eigen identiteit. Ik wilde me verzetten en niet meegaan met de meute. Ik durfde steeds meer uit te proberen en kwam er zo achter dat ik een vrij unieke stijl kon creëren door verschillende combinaties te maken van vintage kleding, trends, maar ook de afdankertjes die ik van mijn zus kreeg. Speels, kleurrijk, gedurfd en exclusief. Ik kreeg (bij) baantjes in modewinkels. Zo ook bij Haastje Repje, mijn lievelingswinkel.

Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen en cursussen waardoor ik steeds meer het vak in rolde. Als Visual Merchandiser richt ik winkeletalages in en ben ik verantwoordelijk voor de algehele presentatie van winkels. Mijn visitekaartje is toch wel de kerstetalage van Haastje Repje, waar ik ieder jaar weer met ongelooflijk veel plezier een fantasie tot leven probeer te brengen. Met Personal Styling en Wardrobe Check houd ik één ding voor ogen; iemands persoonlijkheid tot uitdrukking laten komen in hun kleding. Ik geniet ervan wanneer mijn klanten stralen doordat ik ze heb kunnen helpen met een look waarin ze zich zelfverzekerd, verzorgd en mooi voelen. Mijn missie is om de beste versie van iemand omhoog te brengen door kleding te gebruiken als expressiemiddel en als uiting van je identiteit.

Haastje Repje Styling Selma
Haastje Repje Styling Selma
Haastje Repje Styling Selma
Haastje Repje Styling Selma
Haastje Repje Styling Selma
Haastje Repje Styling Selma